.

Font Size

SCREEN

Profile

Menu Style

Cpanel

Molitva svete Getrude za duše u čistilištu

Gospodin je pokazao svetoj Getrudi veliki broj duša kako napušta čistilište te odlazi u nebesa kao učinak ove molitve, koju je svetica često moliti tijekom dana.

Molitva

Vječni Oče, prikazujem Ti Predragocjenu Krv Isusovu

zajedno sa svim Svetim Misama koje se služe na ovaj dan

diljem svijetu, za duše u čistilištu.

(Preuzeto i prevedeno iz Read Me or Rue It, fra Paul O'Sullivan)

Molitva svete Matilde za duše u čistilištu

Molitvu je sv. Matilda (u nekim izvorima sv Metilde ili sv. Mehtilde) naučila od samog Spasitelja u jednom viđenju. To je molitva za siromašne duše. Kad bi sv. Matilda izgovorila ovu molitvu, vidjela bi čete siromašnih duša kako ulaze u nebo.

Molite se često za siromašne duše u čistilištu, jer ćete spasiti mnoge duše, omiliti Gospodinu i po njihovu budućem zagovoru pred Gospodinom, obilovati vremenitim i vječnim dobrima.

Viđenje Alojzije Lex

iz Eisenberga, Austrija u vezi molitava svete Matilde

Duše pokojnika dolaze gospođi Lex da joj se preporuče u molitvi. Često vidi te jadne duše kako se poput stada kupe oko križa da bi tu našle oslobođenje od svojih muka.

Zanimljivo viđenje imala je gospođa Lex u svetištu Marija Einsiedeln (Švicarska). Bila je zima. Jednog radnog dana crkva je bila skoro prazna, kad se gospođa Lex s rodbinom ondje molila. Pogleda na oltar milosti i opazi redovnicu u staroj nošnji. Pođe prema njoj i redovnica joj pruži jednu cedulju.

Bez razmišljanja gospođa Lex gurne papir u svoj džep, jer se događalo nešto neobično: neočekivano su se otvorila velika vrata i tihim, bešumnim koracima ulazili su siromašni hodočasnici; bile su čitave čete. Prava beskrajna hodočasnička povorka kretala se crkvom, a jedan svećenik je stajao po strani i pokazivao im put. Alojzija se pitala gdje će ovo mnoštvo naći mjesta. Okrene pogled na stranu da zapali svijeću, ali, kad je opet pogledala prema mnoštvu, crkva je bila prazna. Nitko od njezinih nije opazio procesiju hodočasnika.

Ni redovnica nije nikome upala u oči. Spontano posegne za primljenom ceduljom; komad ispisanog papira uvjerio ju je da nije sanjala. Papir je sadržavao tekst jedne molitve, koju je sveta Matilde, u jednom viđenju, naučila od Spasitelja. To je molitva za siromašne duše. Kada bi sveta Matilda izgovorila ovu molitvu vidjela bi čete siromašnih duša gdje ulaze u Nebo. Preuzeto iz knjižice Aleksandra Machacha.

(Veliki Znak 2 - Ukazanja i poruke Presvete Djevice, Josip Sukner, NIP »Štampa« - Šibenik, 188.-190. str.)

Molitva

OČE NAŠ KOJI JESI NA NEBESIMA!

Ponizno te molimo, vječni dobri, milostivi Oče, siromašnim dušama, koje si ti sam primio kao svoju djecu, oprosti što Te nisu ljubile, te su Te odbile od sebe i nisu Ti iskazale dužnu čast!

Za pokoru i gorko kajanje prikazujemo Ti svu ljubav i dobrotu Tvog preljubljenog Sina, Gospodina našega Isusa Krista.

SVETI SE IME TVOJE!

Ponizno te molimo, dobri, milostivi Oče, oprosti siromašnim dušama, što nisu poštovale Tvoje Sveto ime, te su ga često nedostojno izgovarale i nepromišljeno ga imale u ustima!

Za pokoru i kajanje prikazujemo Ti sve propovijedi kojima je Tvoj preljubljeni Sin, Gospodin naš Isus Krist, dao čast Tvome svetome imenu na zemlji.

DOĐI KRALJEVSTVO TVOJE!

Ponizno Te molimo, vječni, dobri, milostivi Oče, oprosti i otpusti siromašnim dušama što nisu žarkom ljubavlju i zdušnom željom tražile Tvoje kraljevstvo, nego su se često bogatile zemaljskim dobrima! Za pokoru i kajanje prikazujemo Ti veliku želju Tvoga preljubljenog Sina, Gospodina našega Isusa Krista, kojom je tražio da svi budu primljeni u Tvoje Sveto Kraljevstvo.

BUDI VOLJA TVOJA, KAKO NA NEBU, TAKO I NA ZEMLJI!

Ponizno Te molimo, vječni, dobri, milostivi Oče, oprosti i otpusti siromašnim dušama što se nisu pokorno podvrgavale Tvojoj svetoj volji, nego su često po svojoj volji radile i tako nisu ispunile Tvoju volju!

Za pokoru i kajanje prikazujemo Ti sveto Božansko Srce Isusovo i Njegovu pokornost.

KRUH NAŠ SVAGDANJI DAJ NAM DANAS!

Ponizno Te molimo, vječni, dobri, milostivi Oče, oprosti i otpusti siromašnim dušama što nisu s punom pobožnošću i ljubavlju primale najsvetiji Sakrament oltara, nego su to mnoge činile nedostojno i primale ga rijetko i nikada!

Za te njihove grijehe prikazujemo Ti veliku svetost i pobožnost Tvog Sina, kao i njegovu najdublju ljubav i neizrecive želje, kojima nam je darovao ovo neizrecivo bogatstvo.

OPROSTI NAM DUGE NAŠE KAO ŠTO I MI OPRAŠTAMO DUŽNICIMA NAŠIM!

Ponizno Te molimo, vječni, dobri, milostivi Oče, oprosti i otpusti siromašnim dušama njihove teške dugove grijeha, što svoje neprijatelje nisu ljubile i što im nisu htjele oprostiti!

Za pokoru i kajanje, za te mnogostruke grijehe, prikazujemo Ti svete riječi Tvoga preljubljenog Sina, Gospodina našega Isusa Krista, što ih je izgovorio na križu: « Oče oprosti im jer ne znaju što čine! «

I NE UVEDI NAS U NAPAST!

Ponizno Te molimo, vječni, dobri, milostivi Oče, oprosti i otpusti siromašnim dušama što se nisu borile u velikim napastima, nego su slijedile primamljivost zla te su pale u pokvarenost!

Za pokoru i kajanje prikazujemo Ti pokornost, mukotrpna djela i svu gorku muku i smrt Tvoga preljubljenog Sina, Gospodina našega Isusa Krista.

NEGO IZBAVI NAS OD ZLA!

Ponizno Te molimo, vječni, dobri, milostivi Oče, oprosti i otpusti siromašnim dušama i povedi njih i naše duše svom preljubljenom Sinu, Gospodinu našemu Isusu Kristu u kraljevstvo Tvoga gospodstva, a to si Ti sam. Amen!

Molitva za duše u čistilištu

Molitva se nalazi na ploči u jednoj kapeli u Poljskoj. Papa Inocent XI. dao je oprost za petnaest duša iz čistilišta, svaki put kada se ta molitva izmoli. Tu su pobožnost odobrili papa Klement XIII. i Benedikt XIV. s potpunim oprostom. Pijo IX. odobrio je te odredbe svojih predhodnika i dadao 100 dana oprosta. Preporuča se još dodati molitvu za svećeniča zvanja.Prvi dio molitve sadržava osjećaje Prežalosne Gospe kada je primila mrtvo Tijelo svoga Božanskoga Sina u svoj naručaj.

Imprimatur:

In Curia Arch. Mediolani die 18 octobris 1901. A. M: Mantegazza Ep. Fam. Vic. Gen., Oyonnax, 8. XI. 1969.

Molitva

O neiscrpivi Izvore istine, kako si se osušio!

O mudri Učitelju, kako si zanijemio!

O Sjaju vječnog svjetla, kako si utrnuo!

O prava Ljubavi, kako je Tvoje lijepo lice postalo iznakaženo!

O previsoko Božanstvo, kako se meni daješ gledati u velikom siromaštvu!

O Ljubavi moga srca, kako je velika Tvoja dobrota!

O vječna Naslado mojega srca, kako su prekomjerne i mnogovrsne bile Tvoje boli!

Moj Gospodine Isuse Kriste, Ti imaš jednu i istu narav s Ocem i Duhom Svetim,

smiluj se svim stvorovima, a osobito dušama u čistilištu!

Amen!

pet puta - Vjerovanje

jedan put - Zdravo Kraljice, Oče naš, Zdravo Marijo i Slava Ocu na nakanu Sv. Oca

Pokoj vječni...

Nalazite se ovdje: Home Dušama u čistilištu Molitva Za Duše u Čistilištu

Udruga Vjera i svjetlo

Udruga osoba ranjenih različitim stupnjem mentalnog hendikepa.Više.

Zajednica dobri pastir

Molitvena grupa Zajednice dobri pastir. Pročitaj više...