.

Font Size

SCREEN

Profile

Menu Style

Cpanel

Gospodine Isuse,neka Tvoja ljubav kojom si otišao na križ ,mir, praštanje i otkupljenje tvoga križa , ljubav i poslušnost prema Bogu Ocu natopi našu Domovinu Hrvatsku,svakog stanovnika naše Domovine.

Neka svakog stanovnika Hrvatske Tvoja Predragocijena Krv oslobodi od svih predrasuda, mržnje, razdora zla i zloga.

Neka među svim ljudima u našoj Domovini zavlada Mir i Ljubav da možemo živjeti u pravednosti i svetosti.

Neka Tvoja otkupiteljska sila sa križa Gospodine Isuse pomiri sve zavađene u našoj Domovini Hrvatskoj

Neka Tvoja Predragocijena Krv učini sve sretnima i Neka Tvoja Predragocijena Krv zaštiti Hrvatsku od utjecaja i napada svakoga zla.

Amen.

MOLITVA ZA DOMOVINU

Sveti Josipe, prečisti zaručniče Blažene Djevice Marije, djevičanski oče Isusa Krista i glavaru svete Obitelji, svim te srcem pozdravljamo. Zahvaljujemo ti što si velikodušno sudjelovao u djelu otkupljenja svijeta braneći život i čast Isusa i Marije. Zahvaljujemo ti za uzornom primjer svetoga života u savršenoj predanosti u volju Božju.


Zadovoljni smo i Bogu zahvalni što su naši pradjedovi prije tri stoljeća tebe izabrali za nebeskog zaštitnika domovine Hrvatske. Mi taj izbor radosno prihvaćamo, potvrđujemo i ponovo se tebi s pouzdanjem povjeravamo u ovim teškim vremenima, kad su nam mnoga ognjišta opustjela od bijele kuge i uništenih nerođenih života, mnogi kršćani zaboravili Boga i njegove zapovijedi, a svađa i mržnja, psovka i proklinjanje, pijanstvo i bludnost, nesvetkovanje nedjelje i drugi grijesi preplavili našu lijepu domovinu i upropašćuju nam i ovaj i vječni život.

U ovim našim bolima vapimo k tebi, dragi sveti Josipe! Zagovaraj nas po Mariji da se oslobodimo grijeha, da dostojno kršćanski živimo i da duhovno obnovljni idemo u susret svijetlijoj budućnosti.

Molimo te za djecu i mlade, da što bolje upoznaju Isusa Krista i da ga što vjernije sijede.

 

Opširnije:Molitva za domovinu sv.Josipu

 

MOLITVA SVETOM JOSIPU ZA DOMOVINU

Sveti Josipe, glavaru svete Nazaretske Obitelji i čuvaru Crkve Božje, Tebi se kroz stoljeća Crkva u Hrvata utjecala kao svom zaštitniku i Tvom je zagovoru preporučivala svoje obitelji i cijeli narod. Tebi povjeravamo sve obitelji  hrvatskoga naroda, da dnevnom molitvom, nedjeljnom Euharistijom i poslušnošću volji Božjoj ispune svoje poslanje ljubavlju, slogom i mirom.

U ovim teškim vremenima izmoli hrvatskom narodu i svim narodima zemlje mir u pravednosti i ljubavi! Zagovaraj nas pred Presvetim Srcem Isusovim da ostanemo vjerni Isusu Kristu i Katoličkoj Crkvi, te prolazimo zemljom čineći dobro! Amen!

Ovu molitvu sastavio je kardinal Franjo Kuharić, povodom obilježavanja 300 obljetnice proglašenja svetog Josipa zaštitnikom hrvatskog naroda.

Zdravo Presveta Djevice i Majko Božja Marijo, moćna zaštitnice naše domovine Hrvatske!

Premda nevrijedni da Ti služimo, ipak uzdajući se u ljubav i divnu blagost Tvoju izabiremo Te danas pred cijelim dvorom nebeskim za Gospodaricu, odvjetnicu i majku svoju i cijelog našega naroda te čvrstoodlučujemo da ćemo Ti drage volje i vjerno služiti.

Molimo Te usrdno da nam svima uz prijestolje Božanskog Sina isprosiš milost i milosrđe, spasenje i blagoslov, pomoć i zaštitu u svim pogibeljima i nevoljama.

Ti si Kraljica i Majka milosrđa, Pomoćnica kršćana i Tješiteljica žalosnih.

Zato ti iskazujemo svoje djetinje pouzdanje kako Ti je naš narod vazda kroz vjekove iskazivao.

Tvojoj majčinskoj zaštiti preporučujemo svoje duhovne i svjetove poglavare, cijelu našu domovinu i cijeli naš narod u ovim teškim vremenima kušnja.

 

Izmoli nam svima vjernost u katoličkoj vjeri, da u krilu svete Crkve provodimo dane u miru i bez straha, u blagostanju i poštenju i tako zavrijedimo doći jednoć do vječnog života da slavimo ondje trojedinog Boga uvijeke. Amen.

Iz časopisa Ljubite jedni druge 2009

MOLITVA ZA HRVATSKI NAROD

Gospodine Isuse Kriste, Bože i Spasitelju naš,
Ti si ljubio svoj narod, svoju zemlju,
jezik i običaje svojih ljudskih predaka.
Potaknut Tvojim primjerom i ja Te molim
za svoj hrvatski narod:
da ostane vjeran krsnom savezu s Bogom,
da raste i napreduje u miru i sigurnosti;
da nas poštediš strahota rata;
da isprosiš mir toliko napaćenoj domaji našoj;
da se svi prognani i izbjegli vrate svojim domovima;
da se ognjišta ne gase;
da kolijevke ne budu prazne;
da se svi Hrvati raseljeni po svijetu vrate

Opširnije:Molitva za Hrvatski narod

Nalazite se ovdje: Home Molitve Molitve za Hrvatsku

Udruga Vjera i svjetlo

Udruga osoba ranjenih različitim stupnjem mentalnog hendikepa.Više.

Zajednica dobri pastir

Molitvena grupa Zajednice dobri pastir. Pročitaj više...