.

Font Size

SCREEN

Profile

Menu Style

Cpanel

Meditacija

 

U mnogim slučajevima da bi došli do trenutka kojeg je Isus opisao - Ovce moje poznaju glas moj- trebamo upoznati našeg pastira(učitelja). Njega upoznajemo najlakše razmišljajući o Božjoj rijeći ili događajima iz života . Svaki ulazak(slobodan izraz) u određeni trenutak-događaj iz Isusova života je blagoslov za naš život (jer Bog uvijek ima nešto za nas i kada se protivimo tome). Svi oni koji žele dublje upoznati ovaj naćin meditacije mogu naći neke od  informacije: Duhovne vježbe svetog Ignacija


Odgajati za molitvu - slušanje Riječi: Iv 1, 35-39

Komentar:
Učitelju, gdje stanuješ? Gdje ti je boravište? Gdje si našao mjesto počinka? Isusovi učenici su odmah bili zaneseni njegovim naukom i snagom Isusove osobe. To je na neki način ljubav, zahvaćenost na prvi pogled.
I mi bismo htjeli prodrijeti u tajne Isusove osobe. Govorimo o dubokom kršćanskom iskustvu, o susretu sa živim Bogom.
A Isus ne zatvara svoje boravište. Otvoreno je svakome. Isus je na jednostavan način pozvao svoje učenike da krenu za njim. ?Bila je otprilike deseta ura?. Kad si ti susrela Isusa? U koji sat? Jesi li zaboravila taj susret? Sjećaš se mnogih obljetnica, a ovoga trenutka?

Nije Isus samo zvao k sebi. On je i dolazio drugima u posjet. Dolazio je Zakeju, farizeju Šimunu, Marti, Mariji i Lazaru. Dolazi i tebi.

Satnik je rekao da nije dostojan da Isus uđe u njegovu kuću, pod njegov krov. K nama Isus često dolazi u Pričesti. Nismo dostojni da uniđe pod naš krov, ali ga neizrecivo trebamo. Ne možemo bez njega i zato ga s vjerom i čežnjom primamo kod svake Euharistije. I Gospodin dolazi - rado i često da bi se nastanio među nama.

Isus nam je sasvim blizu. Njegov je dom svako srce koje ga prima, njegova je kuća svaka duša koja mu otvara vrata. U knjizi Otkrivenja on govori: "Evo, stojim na vratima i kucam; posluša li tko moj glas i otvori mi vrata, ući ću k njemu i večerati s njim i on sa mnom!" (Otk 3,20).

Molimo Gospodina u nadahnuću i poruci ovih riječi da nam otkrije svoj stan i u dubinama našeg bića; da nam se otkrije kroz poniranje u same sebe, da bismo ga onda lakše otkrivali i oko sebe. Jer u njemu živimo, mičemo se i jesmo!

Molitva:

"O Bože, ti si Bog moj:
gorljivo tebe tražim;
tebe žeđa duša moja, tebe želi tijelo moje,
kao zemlja suha, žedna, bezvodna.
U svetištu sam tebe motrio
Gledajuć ti moć i slavu.
Ljubav je tvoja bolja od života,
moje će te usne slaviti.
Tako ću te slavit za života,
U tvoje ću ime ruke dizati.
Duša će mi biti kao sala i mrsa sita,
Hvalit ću te kliktavim ustima.
Na postelji se tebe spominjem,
U bdjenjima noćnim mislim na tebe.
Ti postade meni pomoć,
Kličem u sjeni krila tvojih.
Duša se moja k tebi privija,
Desnica me tvoja drži" (Ps 63, 2-9)

Svetom župniku Arškom upao je u oči neki seljak koji se uvijek iznova zadržavao dugo vremena u crkvi. Jednog dana upitao je župnik seljaka što on tako dugo radi u crkvi. Tada je on odgovorio rečenicom: "On gleda mene, a ja gledam njega."

Kad ti boraviš pred Presvetim Sakramentom, tada se Isusov ljubavni pogled upravlja posve na tebe!

Isusov je pogled neizmjerno ljubežljiv! Njegov pogled liječi, liječi sve što te pritišće, od čega trpiš. On te nikad ne osuđuje! On bi te želio ozdraviti u najdubljim korijenima tvoje duše.

Opširnije:On gleda mene, ja gledam njega

Nalazite se ovdje: Home Klanjanje

Udruga Vjera i svjetlo

Udruga osoba ranjenih različitim stupnjem mentalnog hendikepa.Više.

Zajednica dobri pastir

Molitvena grupa Zajednice dobri pastir. Pročitaj više...