.

Font Size

SCREEN

Profile

Menu Style

Cpanel

Vjera i Svjetlo je međunarodni pokret, koji su utemeljili Jean Vanier i Marie-Helene Mathieu. Pokret je rođen iz zelje da pomogne osobi s mentalnim hendikepom i njezinoj obitelji da pronađu svoje mjesto u Crkvi i drustvu. Vjera i Svijetlo je pokret, zajednica. U srcu zajednica su osobe ranjene razlicitim stupnjevima mentalnog hendikepa, bez obzira na dob.

 

Opširnije:Udruga vjera i svijetlo-mol. zajednice

Svakog Ponedjeljka u 19.00h u prostorijama Doma molitve ulica P.Krešimira IV br.36  organizirana je zajednička molitva i proučava se Biblija prema preporukama i iskustvima ZDP-a

Zajednica "Dobri Pastir" je udruga vjernika katolika sa zajedničkim interesima, a kojima je zajedničko karizmatsko iskustvo.

Opširnije:Zajednica Dobri pastir - podružnica SB u nastajanju

Sve informacije o zajednicama u Sl.Brodu su dobro došle - pogotovo koje mole za mlade i rade sa mladima. Ova stranica i nastaje kao podrška svima koji žele duhovno rasti prema Bogu po njegovom sinu Isusu. Koji prihvaćaju Isusa kao svog učitelja.

Informacije i kontak brojeve o molitvenim zajednicama možete poslati na mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Franjevački svjetovni red ili FSR ustanovljen je u nadahnuću i po djelovanju svetoga Franje Asiškoga (1182-1226). Sv. je Franjo osnivač triju Franjevačkih redova: Prvoga (muški, franjevci -redovnici), Drugoga (ženski, klarise - po sv. Klari) i Trećega (za ljude u svijetu). Zato se Franjevački svjetovni red (FSR) dugo nazivao i "Treći red sv. Franje", a pripadnici toga Reda, "trećoreci". U Franjino vrijeme neposredno poslije njega to su bila braća i sestre koji su željeli živjeti po primjeru sv. Franje, ali ostajući u svijetu.

 

Opširnije:FSR Franjevački svjetovni red

Zajednicu Karmelskih laika (ZKL) Božanskog Srca Isusova 22. siječanj 2011 godine je osnovana kao treće zajednice vjernika laika – pridruženih članova Karmela Božanskog Srca Isusova.

Opširnije:Zajednica Karmelskih laika

Treće srce - molitvene zajednice diljem Lijepe naše,

Centra za nerođeni život koji vode oci pavlini diljem svijeta pa i u Hrvatskoj. Članovi zajednice «Treće srce» okupljaju se jedan puta tjedno na molitvu, klanjanje i po potrebi na bdijenje a u svrhu: ˝Molitvom i žrtvom spasimo život nerođenome˝. U Sl.Brodu u župi SV. Obitelji  svakog utorka u 17:30 h sastaju se molitelji.

Opširnije:Treće Srce - pater Marko Glogović

1. Ignacijske duhovne vježbe

Program Injigo djeluje na taj način da Zajednica Injigo organizira svake školske godine od listopada do svibnja Duhovne vježbe u svakodnevnome životu (DV) od trideset tjedana i Duhovne vježbe u šutnji (DVŠ) od tri dana do tjedan dana ili na zahtjev sudionika deset dana, dva tjedna ili mjesec dana, uglavnom preko ljeta.

 

Opširnije:Injigo - Ignacijske Duhovne Vježbe

Sami počeci zajednice sežu od 1986. godine kada smo se počeli okupljati u župi „Duha Svetoga“ u Slavonskom Brodu. To je bila skupina mladih koji su doživjeli iskustvo susreta sa živim Bogom na seminarima prof. Tomislava Ivančića. Naš se broj sve više povećavao.

Opširnije:Zajednica Novo srce

Nalazite se ovdje: Home Susreti Molitvene zajednice u Sl.Brodu

Udruga Vjera i svjetlo

Udruga osoba ranjenih različitim stupnjem mentalnog hendikepa.Više.

Zajednica dobri pastir

Molitvena grupa Zajednice dobri pastir. Pročitaj više...